PRAKTIJK INFORMATIE
Fysiotherapie G.J. Fokkens is een professionele fysiotherapie praktijk gevestigd in Weidum. Welke door zijn specialisaties en intensieve samenwerking met huisartsen iedere patiënt zo goed mogelijk hulp kan bieden.​​​​​​​
ALGEMENE FYSIOTHERAPIE
De algemeen reguliere fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. De fysiotherapeut behandelt op verwijzing van een arts of via directe toegankelijk. De fysiotherapeut kan zijn deskundigheid ook inzetten bij advisering of begeleiding van patiënten en sporters.
Om de behandelingen zo efficiënt en prettig mogelijk te laten verlopen, vragen wij u:
- Gebruik te maken van de ruime openingstijden. Behandelingen buiten deze tijden is op afspraak mogelijk;
- Uw verzekeringspolis na te lezen wat betreft het aantal behandelingen dat uw verzekering vergoed;
- Bij de eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en een eigen handdoek i.v.m. de hygiëne;
- Afmeldingen 24 uur van tevoren door te geven anders worden zij in rekening gebracht;
- Gezondheidscentrum G.J. Fokkens is niet aansprakelijk voor uw eigendommen;​​​​​​​
FUNCTIONELE OSTEOPATHIE
De functionele ostheopathie is een behandelingsmethode die het hele lichaam als een eenheid ziet. Bij functionele ostheopathie wordt er vanuit gegaan dat het bewegingsapparaat als geheel reageert. Het lichaam moet op een of andere manier compenseren.
Het onderzoeken en behandelen van de samenhang in het lichaam is waar het werkelijk om gaat. De wervelkolom is de centrale as waar alles om draait.​​​​​​
MYOFASCIALE PIJNTHERAPIE
Onder een myofasciaal pijnsyndroom verstaat men klachten in het houdings- en bewegingsapparaat die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van myofasciale triggerpoints. Een triggerpoint kan bewegingsbeperking, stijfheid, krachtsverlies en pijnklachten veroorzaken. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier. Een triggerpoint kan ontstaan door een acute foutieve beweging of door chronische overbelasting alsmede door een slechte werkhouding, gepaalde ziektes en psychologische factoren.
NEK- SCHOUDER- EN ARMTHERAPIE
Door middel van verschillende behandeltechnieken wordt de klacht vanuit het gehele nek-, schouder- en armgebied behandeld. Het bewegen van de schouder is een complex mechanisme.
Het samenspel tussen de verschillende strucuturen en botten is een uitgebalanceerd geheel. Elk onderdeel binnen deze keten kan een verstoring van het bewegen veroorzaken en pijnklachten geven.
Na het behandelen van de pijnklachten wordt een traject van stabilisering gevolgd waarin training van de aangedane structuren vereist is.
SPORTBEGELEIDING
Sportbegeleiding is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten.
Uw sportbegeleider kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Braces of taping en mobiliserende technieken. Hij traint u specifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij of zij overlegt desnoods met uw trainer over een aangepast trainingsschema.
Na het behandelen van de pijnklachten wordt een traject van stabilisering gevolgd waarin training van de aangedane structuren vereist. 
Voor welke klachten en vragen is sportbegeleiding geschikt?
- Sportblessures
- Advies voor blessurepreventie
- Advies in sportkeuze (materiaal, kleding en schoeisel)
HUISBEZOEK
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar een van onze locaties te komen, kunnen wij u ook thuis bezoeken.
BEHANDELING OP AFSPRAAK
Voor een consult dient u altijd vooraf een afspraak te maken. Telefonisch kunt u een afspraak maken op werkdagen tussen 08:30 en 18:00.
Behandelingen kunnen plaatsvinden op een van onze locaties: Weidum of Winsum.
MEER TIJD
Heeft u meerdere klachten of heeft u vragen, geef het aan bij het maken van de afspraak, dan kunnen wij hier rekening mee houden in onze agenda. 
Back to Top